söndag 22 februari 2015

Apelsinbrûlée

 
En variant på crème brûlée med smak av apelsin


 

2 portioner

  • 1 apelsin
  • 2 tsk Cointreau
  • 3 äggulor
  • 25 g socker
  • 170 ml vispgrädde
  • 50 ml standardmjölk
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • råsocker att strö på

Gör så här:

  1. Skala och skär skinnfria klyftor av apelsinen. Lägg filéerna i botten av två portionsformar à 200 ml. Droppa över likören och låt marinera en stund.
  2. Vispa under tiden äggulorna och sockret vitt och pösigt i en stor skål. Värm grädden i en liten kastrull tillsammans med mjölk och vaniljpulver. Låt det precis koka upp. Häll gräddblandningen över äggen under omrörning. Placera bunken över kokande vatten i cirka 20 minuter. Rör hela tiden tills blandningen är tjock och krämig. 
  3. Häll blandningen över apelsinerna och låt svalna. Kyl i minst 2 timmar eller över natten.
  4. Före serveringen strör du lite råsocker över puddingarna och bränner av med en brännare eller placerar dem under grillen i ugnen. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar