En variant på crème brûlée med smak av apelsin |
2 portioner
- 1 apelsin
- 2 tsk Cointreau
- 3 äggulor
- 25 g socker
- 170 ml vispgrädde
- 50 ml standardmjölk
- 1 tsk äkta vaniljpulver
- råsocker att strö på
Gör så här:
- Skala och skär skinnfria klyftor av apelsinen. Lägg filéerna i botten av två portionsformar à 200 ml. Droppa över likören och låt marinera en stund.
- Vispa under tiden äggulorna och sockret vitt och pösigt i en stor skål. Värm grädden i en liten kastrull tillsammans med mjölk och vaniljpulver. Låt det precis koka upp. Häll gräddblandningen över äggen under omrörning. Placera bunken över kokande vatten i cirka 20 minuter. Rör hela tiden tills blandningen är tjock och krämig.
- Häll blandningen över apelsinerna och låt svalna. Kyl i minst 2 timmar eller över natten.
- Före serveringen strör du lite råsocker över puddingarna och bränner av med en brännare eller placerar dem under grillen i ugnen. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar