tisdag 3 februari 2015

Biff à la Lindström




En riktig husmansklassiker, som jag här serverar med ugnsrostade rotfrukter och senapskräm.

4 portioner

  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1½ dl mjölk
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl finhackade inlagda rödbetor
  • ½ dl finhackad ättiksgurka
  • 1 msk finhackad kapris
  • 1 ägg
  • 1 kokt potatis, riven
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att steka i

Senapskräm

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk grovkornig skånsk senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • ev salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken några minuter. Tillsätt övriga ingredienser och blanda färsen smidig. Forma små biffar och stek dem i smör och rapsolja 3-4 minuter på varje sida.
  2. Rör ihop ingredienserna till senapskrämen.
  3. Servera med potatis och rotfrukter som rostats i 225 grader i cirka 40 minuter. Ringla lite olja över, salta och peppra innan du sätter in dem i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar