En riktig husmansklassiker, som jag här serverar med ugnsrostade rotfrukter och senapskräm.
4 portioner
- 500 g nötfärs eller blandfärs
- ½ dl ströbröd
- 1½ dl mjölk
- 1 finhackad rödlök
- 1 dl finhackade inlagda rödbetor
- ½ dl finhackad ättiksgurka
- 1 msk finhackad kapris
- 1 ägg
- 1 kokt potatis, riven
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja att steka i
Senapskräm
- 2 dl turkisk yoghurt
- 3 msk grovkornig skånsk senap
- 1 tsk dijonsenap
- ev salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Låt ströbrödet svälla i mjölken några minuter. Tillsätt övriga ingredienser och blanda färsen smidig. Forma små biffar och stek dem i smör och rapsolja 3-4 minuter på varje sida.
- Rör ihop ingredienserna till senapskrämen.
- Servera med potatis och rotfrukter som rostats i 225 grader i cirka 40 minuter. Ringla lite olja över, salta och peppra innan du sätter in dem i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar