lördag 21 februari 2015

Fisksoppa med saffran




En bra vardagssoppa som kan göras lyxigare med skaldjur - t.ex. räkor eller musslor i skal. Servera med min saffransaioli för att toppa smakerna, eller avstå och få en magrare och enklare soppa.

4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 potatisar av fast sort
  • 1 fänkålsstånd
  • ½ påse saffran
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 l vatten
  • 3 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 burk körsbärstomater
  • 500 g benfri vit fiskfilé
  • olivolja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Strimla fänkålen (gärna med mandolin) men lägg fänkålsdillen åt sidan. Fräs alltsammans med saffran i olivolja. Tillsätt vin, vatten och fond. Koka i 10 minuter. Tillsätt tomaterna och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär fisken i tärningar och vänd ner i soppan. Koka försiktigt i cirka 5 minuter. Hacka fänkålsdillen och strö den över soppan.
  3. Servera i varma tallrikar och toppa eventuellt med saffransaioli. Servera med ett gott bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar