En bra vardagssoppa som kan göras lyxigare med skaldjur - t.ex. räkor eller musslor i skal. Servera med min saffransaioli för att toppa smakerna, eller avstå och få en magrare och enklare soppa.
4 portioner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 potatisar av fast sort
- 1 fänkålsstånd
- ½ påse saffran
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 l vatten
- 3 msk koncentrerad fiskfond
- 1 burk körsbärstomater
- 500 g benfri vit fiskfilé
- olivolja att fräsa i
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Strimla fänkålen (gärna med mandolin) men lägg fänkålsdillen åt sidan. Fräs alltsammans med saffran i olivolja. Tillsätt vin, vatten och fond. Koka i 10 minuter. Tillsätt tomaterna och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skär fisken i tärningar och vänd ner i soppan. Koka försiktigt i cirka 5 minuter. Hacka fänkålsdillen och strö den över soppan.
- Servera i varma tallrikar och toppa eventuellt med saffransaioli. Servera med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar