torsdag 19 februari 2015

Pitkabröd



Brödet serveras nygräddat och varmt och doppas i en soppa eller köttgryta.

Ingredienser till 1 bröd

  • 50 g smör
  • 2½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 25 g jäst
  • 7½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervärme.
  2. Lös upp jästen i degspadet.
  3. Rör i ägget och blanda i vetemjöl och salt. Arbeta ihop degen och låt den jäsa cirka 40 minuter.
  4. Forma till en rund bulle och låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Grädda i 20 minuter. Pensla eventuellt den färdiggräddade bullen med vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar