En variant på lasagne som kan få vem som helst att gilla fisk!
Ingredienser till 6 portioner
- 500 g laxfilé utan skinn skuren i tunna skivor
- 16 lasagneplattor
- smör till formen
- 1 dl riven parmesanost
Béchamelsås
- 50 g smör
- 4 msk vetemjöl
- 8 dl standardmjölk
- salt och nymalen vitpeppar
Spenatfyllning
- 300 g frusen bladspenat (tinad)
- 250 g ricottaost
- rivet skal av en citron
- 1 riven vitlöksklyfta
- salt och nymalen vitpeppar
- 1½ dl riven lagrad ost
|
Varva sås, plattor, spenatfyllning och lax |
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Börja med béchamelsåsen. Fräs mjölet i smör och vispa i mjölken. Låt såsen koka i cirka 5 minuter och smaksätt med salt och vitpeppar.
- Blanda spenatfyllningen och smaksätt med salt och peppar.
- Smörj en ugnsfast form med smör och bottna med béchamelsås. Fortsätt med lasagneplattor, spenatfyllning och laxskivor. Varva och avsluta med lasagneplattor och sås överst. Strö till sist parmesanosten över.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.
|
Toppa med riven parmesan! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar