onsdag 4 februari 2015

Laxlasagne med spenat




En variant på lasagne som kan få vem som helst att gilla fisk!

Ingredienser till 6 portioner

  • 500 g laxfilé utan skinn skuren i tunna skivor
  • 16 lasagneplattor
  • smör till formen
  • 1 dl riven parmesanost

Béchamelsås

  • 50 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl standardmjölk
  • salt och nymalen vitpeppar

Spenatfyllning

  • 300 g frusen bladspenat (tinad)
  • 250 g ricottaost
  • rivet skal av en citron
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1½ dl riven lagrad ost

Varva sås, plattor, spenatfyllning och lax

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Börja med béchamelsåsen. Fräs mjölet i smör och vispa i mjölken. Låt såsen koka i cirka 5 minuter och smaksätt med salt och vitpeppar.
  2. Blanda spenatfyllningen och smaksätt med salt och peppar.
  3. Smörj en ugnsfast form med smör och bottna med béchamelsås. Fortsätt med lasagneplattor, spenatfyllning och laxskivor. Varva och avsluta med lasagneplattor och sås överst. Strö till sist parmesanosten över.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.

Toppa med riven parmesan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar