Tisdag och fiskdag. Idag får det bli strömming i en krämig senapslåda! |
4 portioner
- 600 g strömmingsfiléer
- salt
- hackad dill
- ½ purjolök
- 2 dl grädde av valfri fetthalt
- 2 msk grovkornig skånsk senap
- nymalen vitpeppar
- 3 msk ströbröd
- några klickar smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan. Smöra en ugnsfast form.
- Salta lätt på köttsidan av filéerna och strö på lite hackad dill. Rulla ihop filéerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i formen.
- Strö över fint hackad purjolök.
- Vispa ihop grädde och senap och mal i lite vitpeppar. Häll blandningen över strömmingen.
- Strö över ströbröd och klicka över lite smör.
- Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
- Servera med potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar