tisdag 10 februari 2015

Strömmingslåda med skånsk senap


Tisdag och fiskdag. Idag får det bli strömming i en krämig senapslåda!




4 portioner

  • 600 g strömmingsfiléer
  • salt
  • hackad dill
  • ½ purjolök
  • 2 dl grädde av valfri fetthalt
  • 2 msk grovkornig skånsk senap
  • nymalen vitpeppar
  • 3 msk ströbröd
  • några klickar smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan. Smöra en ugnsfast form.
  2. Salta lätt på köttsidan av filéerna och strö på lite hackad dill. Rulla ihop filéerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i formen.
  3. Strö över fint hackad purjolök.
  4. Vispa ihop grädde och senap och mal i lite vitpeppar. Häll blandningen över strömmingen.
  5. Strö över ströbröd och klicka över lite smör.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  7. Servera med potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar