Idag fanns det skreifilé i fiskdisken och då måste man passa på. Får du inte tag på skrei går det bra med vanlig torsk eller vilken vitfisk som helst.
2 portioner
- 4 hg torskfilé utan skinn (helst skrei)
- 100 g svartkål
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1½ dl grädde
- salt och nymalen svartpeppar
- ½ burk tapenade
- smör att fräsa i
Gör så här:
- Hacka lök och vitlök fint. Fräs i en klick smör utan att löken tar färg. Strimla svartkålen och låt den fräsa med löken i några minuter. Tillsätt grädde och smaksätt med salt och peppar. Koka samman några minuter.
- Bottna en ugnsform med kålfräset.
- Dela fisken i portionsbitar och lägg dem ovanpå kålen. Salta och bred tapenade på fiskbitarna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Baka fisken mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar