tisdag 24 februari 2015

Torskfilé med tapenade och svartkål




Idag fanns det skreifilé i fiskdisken och då måste man passa på. Får du inte tag på skrei går det bra med vanlig torsk eller vilken vitfisk som helst.

2 portioner

  • 4 hg torskfilé utan skinn (helst skrei)
  • 100 g svartkål
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ½ burk tapenade
  • smör att fräsa i

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök fint. Fräs i en klick smör utan att löken tar färg. Strimla svartkålen och låt den fräsa med löken i några minuter. Tillsätt grädde och smaksätt med salt och peppar. Koka samman några minuter.
  2. Bottna en ugnsform med kålfräset.
  3. Dela fisken i portionsbitar och lägg dem ovanpå kålen. Salta och bred tapenade på fiskbitarna.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Baka fisken mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  6. Servera med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar