måndag 16 februari 2015

Falukorv med medelhavssmaker

En variant på den ugnsstekta falukorven!


4 portioner

  • 800 g falukorv
  • ½ aubergine i halvmånar
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 125 g mozzarella i skivor
  • ½ kruka finhackad basilika
  • 2 msk skånsk grovkornig senap
  • smör till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform. Strimla tomater och basilika och blanda samman.
  2. Skär falukorven i skivor, men inte helt igenom. Bred senap på korven och mellan skivorna.
  3. Lägg aubergine, mozzarella och tomatbasilikahacket mellan skivorna. Sätt in mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  4. Servera korven med ett gott potatismos och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar