En fräsch dessert som går att förbereda dagen innan serveringen!
4 portioner
- 1½ gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 1½ dl grädde
- 3/4 dl socker
- 3 dl gräddfil
Kryddiga äpplen
- 2 äpplen
- ½ dl socker
- ½ dl vatten
- 1 stjärnanis
- 1 kanelstång
- ½ tsk nystött kardemumma
- 1 dl rostade mandelspån
Gör så här:
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker och vaniljfrön, låt stången också gå med. Ta kastrullen från värmen och ta ur vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden. Tillsätt gräddfilen. Häll upp i 4 glas och låt stå kallt i minst 4 timmar.
- Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vatten och kryddor. Låt koka i några minuter. Lägg i äppleklyftorna och koka på svag värme i cirka 7 minuter. Låt svalna.
- Lägg äppleklyftorna på pannacottan och strö över rostade mandelspån vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar