söndag 1 mars 2015

Lättgravad bräckt lax




Den lätta gravningen ger laxen ett smaklyft

2 portioner

  • 400 g laxfilé utan skinn
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 1 dl finhackad dill
  • olja till pensling

Kall sås

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1½ tsk dijonsenap
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Blanda salt, socker, peppar och dill till gravningen. Lägg hälften av blandningen i botten av en form. Lägg laxen ovanpå och resten av blandningen. Använd gärna tunna bitar av stjärtfilén så går gravningen på någon timme. Om du använder tjockare bitar får du räkna med 3 timmars gravning.
  2. Skrapa av dillen så att den inte bränns vid stekningen. Pensla fisken med olja och stek den på låg värme.
  3. Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt den stå kallt fram till serveringen.
  4. Servera laxen med såsen, sugar snaps och mandelpotatis samt en citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar