En snabb laxrätt som serveras med pressad potatis och sockerärter.
4 portioner
- 7 hg laxfilé
- rivet skal av en citron
- olivolja att ringla över
- flingsalt och nymalen vitpeppar
Sås
- 150 g tinad bladspenat
- 2 dl grädde av valfri fetthalt
- 1 påse saffran
- 1 dl torrt vitt vin
- 2 tsk koncentrerad fiskfond
- smör att fräsa i
- salt och nymalen vitpeppar
- eventuellt maizena att reda såsen med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader. Dela laxfilén i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform.
- Riv citronskalet över laxbitarna. Salta och peppra. Ringla lite olivolja över. Låt fisken bakas mitt i ugnen cirka 15 minuter (55 grader om du använder termometer).
- Fräs spenaten i lite smör. Tillsätt saffran, grädde och vin, koka upp. Tillsätt fiskfonden. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med lite maizena.
- Servera med pressad potatis och lättkokta sockerärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar