Efter en vecka i Turkiet med restaurangmat känns det skönt att ställa sig i köket och laga lite rustik vardagsmat. Till lunch idag blir det en Minestrone som i norra Italien. Riv parmesanost över och servera soppan med ett gott bröd.
4 portioner
- 1 pkt bacon
- 1 gul lök
- ½ purjolök
- 2 morötter
- 1 potatis
- 30 g rotselleri
- 1 msk smör
- 7 dl hett vatten
- 1 dl kokta vita bönor
- 1 burk tomater av god kvalitet
- 1 msk koncentrerad kycklingbuljong
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl okokt spaghetti bruten i bitar
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk mejram
- 1 lagerblad
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skala, skölj och strimla lök, purjo, morötter. potatis och rotselleri. Strimla baconet.
- Fräs bacon och lök i några minuter i smöret. Tillsätt resten av grönsakerna. Häll på vattnet (använd vattenkokaren för att spara tid och energi). Koka under lock i 10 minuter.
- Tillsätt bönor, tomater, buljong, riven vitlök, spaghetti och örtkryddor. Låt soppan småkoka ytterligare 10 minuter.
- Späd med vatten om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar