fredag 13 mars 2015

Minestrone




Efter en vecka i Turkiet med restaurangmat känns det skönt att ställa sig i köket och laga lite rustik vardagsmat. Till lunch idag blir det en Minestrone som i norra Italien. Riv parmesanost över och servera soppan med ett gott bröd.

4 portioner

  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 2 morötter
  • 1 potatis
  • 30 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 7 dl hett vatten
  • 1 dl kokta vita bönor
  • 1 burk tomater av god kvalitet
  • 1 msk koncentrerad kycklingbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl okokt spaghetti bruten i bitar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk mejram
  • 1 lagerblad
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala, skölj och strimla lök, purjo, morötter. potatis och rotselleri. Strimla baconet.
  2. Fräs bacon och lök i några minuter i smöret. Tillsätt resten av grönsakerna. Häll på vattnet (använd vattenkokaren för att spara tid och energi). Koka under lock i 10 minuter.
  3. Tillsätt bönor, tomater, buljong, riven vitlök, spaghetti och örtkryddor. Låt soppan småkoka ytterligare 10 minuter.
  4. Späd med vatten om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar