Lättrimmad torsk med mild ärtsås blir en god kombination. Smaksätt såsen med lite mynta (färsk eller torkad) så ger du den ett lyft.
2 portioner
- 350 - 400 g torskrygg utan skinn
- salt
- olivolja till formen
Ärtsås
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 msk smör
- 1 dl frysta gröna ärter
- 0,75 dl vatten
- ½ msk koncentrerad fiskfond
- ½ dl crème fraiche
- lite finhackad färsk mynta, eller 1 tsk torkad
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 140 grader. Dela torsken i 2 bitar och salta väl. Låt torsken stå och snabbrimma i minst 15 minuter. Torka av fisken och mal över lite vitpeppar. Olja en ugnsform och ställ in fisken i ugnen cirka 20 minuter till en innertemperatur på 48 - 50 grader beroende på hur fast du vill ha den.
- Fräs löken i lite smör utan att den tar färg. Häll i vatten och ärter och koka tills ärterna är mjuka. Tillsätt fiskfond och crème fraiche. Mixa såsen slät med mixerstav och smaksätt med salt, peppar och till sist mynta.
- Servera fisken med ärtsåsen och potatismos smaksatt med västerbottensost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar