Om den färska sparrisen kommit är den förstås bäst, men den här rätten fungerar bra med fryst sparris och passar bra som förrätt eller på buffé tillsammans med lite grön sås.
2 förrättsportioner - 4 sparrisknyten.
- 2 plattor fryst smördeg
- 100 g fryst grön sparris
- salt
- ägg till pensling
Sås
- ½ dl majonnäs (gärna hemgjord)
- ½ dl gräddfil
- 1 msk hackad gräslök
- 1 msk hackad dill
- 1 tsk torkad dragon
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Tina sparrisen något, salta men koka den inte. Tina smördegsplattorna. Kavla plattorna tunt och dela varje platta i två delar. Rulla in två sparrisstjälkar i varje smördegsbit. Pensla rullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till såsen och servera rullarna nygräddade med sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar