fredag 20 mars 2015

Smördegsinbakad sparris



Om den färska sparrisen kommit är den förstås bäst, men den här rätten fungerar bra med fryst sparris och passar bra som förrätt eller på buffé tillsammans med lite grön sås.

2 förrättsportioner - 4 sparrisknyten.

  • 2 plattor fryst smördeg
  • 100 g fryst grön sparris
  • salt
  • ägg till pensling

Sås

  • ½ dl majonnäs (gärna hemgjord)
  • ½ dl gräddfil
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina sparrisen något, salta men koka den inte. Tina smördegsplattorna. Kavla plattorna tunt och dela varje platta i två delar. Rulla in två sparrisstjälkar i varje smördegsbit. Pensla rullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen och servera rullarna nygräddade med sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar