måndag 16 mars 2015

Röding med Västerbottensost





Rödingfiléerna fylls med Västerbottensost och serveras med mandelpotatis som fått koka i vitt vin och crème fraiche samt lätt kokta haricots verts. En god middag till Annandag påsk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 portioner

  • 2 rödingfiléer med skinnet kvar
  • ½ dl riven Västerbottensost
  • 6 mandelpotatisar
  • salt och malen vitpeppar

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 4 ansjovisfiléer
  • ½ dl riven Västerbottensost
  • 1 äggula
  • 2 msk hackad dill
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Dela rödingfiléerna så att det blir fyra jämnstora bitar. Salta och peppra. Stek filébitarna i smör, först på skinnsidan därefter kort på andra sidan.
  2. Lägg ihop filébitarna två och två med riven ost emellan. Håll varmt under lock så att osten smälter.
  3. Borsta potatisarna rena och dela dem i två delar på längden. Vispa ihop crème fraiche och vin i en kastrull. Lägg i potatisarna och låt såsen sjuda så att potatisen blir mjuk och såsen kokar ihop till hälften. Ta upp potatisen och håll varmt.
  4. Hacka ansjovisfiléerna och vispa ut hacket i såsen. Tillsätt resten av osten. Smaksätt med salt och peppar och vispa till sist i äggulan och hackad dill.
  5. Fördela såsen på varma tallrikar med några potatishalvor i mitten. Lägg rödingfiléerna på potatisen och servera med några nykokta haricots verts. Njut med ett glas vitt vin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar