Rödingfiléerna fylls med Västerbottensost och serveras med mandelpotatis som fått koka i vitt vin och crème fraiche samt lätt kokta haricots verts. En god middag till Annandag påsk!
2 portioner
- 2 rödingfiléer med skinnet kvar
- ½ dl riven Västerbottensost
- 6 mandelpotatisar
- salt och malen vitpeppar
Sås
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl torrt vitt vin
- 4 ansjovisfiléer
- ½ dl riven Västerbottensost
- 1 äggula
- 2 msk hackad dill
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Dela rödingfiléerna så att det blir fyra jämnstora bitar. Salta och peppra. Stek filébitarna i smör, först på skinnsidan därefter kort på andra sidan.
- Lägg ihop filébitarna två och två med riven ost emellan. Håll varmt under lock så att osten smälter.
- Borsta potatisarna rena och dela dem i två delar på längden. Vispa ihop crème fraiche och vin i en kastrull. Lägg i potatisarna och låt såsen sjuda så att potatisen blir mjuk och såsen kokar ihop till hälften. Ta upp potatisen och håll varmt.
- Hacka ansjovisfiléerna och vispa ut hacket i såsen. Tillsätt resten av osten. Smaksätt med salt och peppar och vispa till sist i äggulan och hackad dill.
- Fördela såsen på varma tallrikar med några potatishalvor i mitten. Lägg rödingfiléerna på potatisen och servera med några nykokta haricots verts. Njut med ett glas vitt vin!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar