Frukostbullar med solroskärnor. Låt vattnet vara kallt om du har gott om tid, ljumma det annars något.
25 bullar
- 25 g jäst
- ½ dl kallpressad rapsolja
- 5 dl vatten
- 1 dl solroskärnor
- 4 dl fint rågmjöl
- 9 dl manitoba cream eller vetemjöl special
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, solroskärnor, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt 10 minuter i maskin. Tillsätt saltet mot slutet. Plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek cirka 40 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 25 bitar. Rulla till små fina bullar. Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper cirka 30 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
- Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar