onsdag 1 april 2015

Löksill



Jag vill ha flera olika sillsorter på påskbordet och kan inte vara utan löksill.

Ingredienser

  • 2 pkt urvattnade saltsillfiléer
  • 2 gula lökar, eller en gul och en röd

Ättikslag

  • 1 dl ättikssprit 12 %
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 20 kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 lagerblad

Gör så här:

  1. Skölj sillfiléern och skär dem i ca 2 cm stora bitar på snedden.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor.
  3. Blanda ättikslagen i en kastrull och koka upp. Lägg i löken och låt lagen kallna.
  4. Ta upp löken och varva den med sillen i en burk. Häll över den kalla lagen.
  5. Låt burken stå minst 2 dygn i kylen innan serveringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar