Passar på buffébordet, varm eller kall, exempelvis tillsammans med rökt lax. Pajen kan också serveras som förrätt tillsammans med lite löjrom, hackad rödlök och en klick crème fraiche.
Till pajskalet
- 3½ dl vetemjöl
- 100 g smör
- 1 ägg
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
- 3 ägg
- 3 dl gräddmjölk
- 250 g riven Västerbottensost (annan lagrad ost t.ex. Grevé går också bra)
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajskalet (gärna i matberedare) och låt degen vila i kylskåpet någon timme.
- Sätt ugnen på 225 grader, kavla ut degen och klä en pajform (ca 30 cm). Nagga bottnen med en gaffel och täck med aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare 5 minuter.
- Fördela osten i pajskalet.
- Vispa samman ägg och gräddmjölk. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över osten.
- Grädda mitt i ugnen 30- 35 minuter tills ytan är gyllenbrun och äggsmeten stannat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar