Hos oss serveras alltid lammstek på påskdagen. Självklart tillsammans med en krämig potatisgratäng.
4 portioner
- Benfri lammstek på drygt ett kilo
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad färsk rosmarin
- 1 msk finhackad färsk timjan
- 1 msk finhackad bladpersilja
- rivet skal av 1 citron
- 2 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att bryna i
Gör så här:
- Bind upp lammsteken med bomullsgarn.
- Gnid in köttet med salt, peppar, örtkryddor, vitlök, citronskal och olivolja.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bryn steken i stekpanna runt om i smör, så att den får fin färg. Lägg i en ugnsform.
- Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 62 grader (beräkna ca 1½ timme). Ös några gånger under tiden.
- Ta ut steken och låt den vila insvept i folie i minst 15 minuter.
- Servera med potatisgratäng och rödvinssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar