söndag 5 april 2015

Lammstek




Hos oss serveras alltid lammstek på påskdagen. Självklart tillsammans med en krämig potatisgratäng.

4 portioner

  • Benfri lammstek på drygt ett kilo
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 msk finhackad bladpersilja
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att bryna i

Gör så här:

  1. Bind upp lammsteken med bomullsgarn.
  2. Gnid in köttet med salt, peppar, örtkryddor, vitlök, citronskal och olivolja.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Bryn steken i stekpanna runt om i smör, så att den får fin färg. Lägg i en ugnsform.
  5. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 62 grader (beräkna ca 1½ timme). Ös några gånger under tiden.
  6. Ta ut steken och låt den vila insvept i folie i minst 15 minuter.
  7. Servera med potatisgratäng och rödvinssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar