lördag 25 april 2015

Fylld pasta med salvia och brynt smör




För 10 år sedan åt jag fantastisk pasta med brynt smör och salvia i Toscana. Sedan dess finns den ofta på bordet här hemma. Om det ska vara extra festligt fixar man egen pasta, men vi har en härlig italiensk butik här i Göteborg som säljer egengjord pasta. Dit går jag gärna och sedan är det bara att bryna smör och plocka in salvia från balkongen. Salvian har överlevt den milda vintern och står nu grön och fin.

Övervintrad salvia!


2 portioner

  • 250 g pasta fylld med ricotta och spenat
  • 100 g smör
  • en näve salvia
  • salt i kokvattnet

Gör så här:

  1. Koka upp en stor gryta vatten med rikligt med salt (man brukar säga att det ska smaka som en kallsup i Medelhavet). Koka pastan tills den flyter upp eller så länge som det står på paketet.
  2. Bryn smör tills det blir gyllene och lägg ner strimlad salvia och låt den brynas en kort stund.
  3. Lägg upp pastan på varma tallrikar och häll salviasmöret över. Buon appetito!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar