måndag 20 april 2015

Spaghetti med aubergine- och tomatsås




Meat free Monday är en bra idé. Det blir inte alltid måndag, men minst en vegetarisk middag i veckan tycker jag är en god ambition, både för hälsan och miljön!

2 portioner

  • 250 g spaghetti
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 aubergine
  • 1 burk körsbärstomater
  • några soltorkade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja att fräsa i
  • parmesan att riva över
  • basilika att toppa med

Gör så här:

  1. Tärna auberginen och strö salt över. Låt stå en stund och häll sedan av vätskan.
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs i lite olivolja och tillsätt auberginen. Stek tills alltsammans fått fin färg.
  3. Häll i tomaterna, tomatpurén och de strimlade tomaterna. Låt alltsammans koka samman och smaksätt med salt och peppar. Koka under tiden pastan enligt förpackningens instruktion.
  4. Blanda pastan med såsen och lägg upp på varma djupa tallrikar. Riv över parmesan och toppa med några strimlade basilikablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar