Meat free Monday är en bra idé. Det blir inte alltid måndag, men minst en vegetarisk middag i veckan tycker jag är en god ambition, både för hälsan och miljön!
2 portioner
- 250 g spaghetti
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 aubergine
- 1 burk körsbärstomater
- några soltorkade tomater
- 1 msk tomatpuré
- salt och nymalen svartpeppar
- olja att fräsa i
- parmesan att riva över
- basilika att toppa med
Gör så här:
- Tärna auberginen och strö salt över. Låt stå en stund och häll sedan av vätskan.
- Hacka lök och vitlök. Fräs i lite olivolja och tillsätt auberginen. Stek tills alltsammans fått fin färg.
- Häll i tomaterna, tomatpurén och de strimlade tomaterna. Låt alltsammans koka samman och smaksätt med salt och peppar. Koka under tiden pastan enligt förpackningens instruktion.
- Blanda pastan med såsen och lägg upp på varma djupa tallrikar. Riv över parmesan och toppa med några strimlade basilikablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar