Köttfärsrätter går alltid hem! Detta går lite snabbare än köttbullar och pannbiff.
5 portioner
- 7 hg blandfärs
- 1 gul lök
- 1 burk kantareller
- 1 pkt bacon
- 1 ägg
- 1½ dl mjölk
- 3/4 dl ströbröd
- salt och nymalen svartpeppar
Använd en bakform för att forma limpan! |
Gör så här:
- Hacka lök och kantareller. Strimla bacon. Fräs alltsammans i lite smör och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt ströbrödet svälla i mjölken några minuter. Blanda ner ägg, färs och svampfräset. Smaksätt med salt och peppar.
- Packa alltsammans i en vattensköljd avlång form och vänd upp köttfärslimpan på ett smort ugnsfast fat. (Detta går enklare än att forma en limpa och sedan lägga den på fatet.)
- Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter. Låt vila i 5 minuter så att färsen håller ihop när du skär i den.
- Skär upp köttfärslimpan och servera med kokt potatis, skysås, ättiksgurka och grönsaker (t.ex. haricots verts och morötter).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar