torsdag 23 april 2015

Köttfärslimpa med kantareller och bacon





Köttfärsrätter går alltid hem! Detta går lite snabbare än köttbullar och pannbiff.

5 portioner

  • 7 hg blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 burk kantareller
  • 1 pkt bacon
  • 1 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 3/4 dl ströbröd
  • salt och nymalen svartpeppar

Använd en bakform för att forma limpan!

Gör så här:

  1. Hacka lök och kantareller. Strimla bacon. Fräs alltsammans i lite smör och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Låt ströbrödet svälla i mjölken några minuter. Blanda ner ägg, färs och svampfräset. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Packa alltsammans i en vattensköljd avlång form och vänd upp köttfärslimpan på ett smort ugnsfast fat. (Detta går enklare än att forma en limpa och sedan lägga den på fatet.)
  5. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter. Låt vila i 5 minuter så att färsen håller ihop när du skär i den.
  6. Skär upp köttfärslimpan och servera med kokt potatis, skysås, ättiksgurka och grönsaker (t.ex. haricots verts och morötter).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar