Årets påsktårta klar! |
Lättgjord påsktårta med mandel och choklad. Servera med en klick lättvispad grädde.
10-12 bitar
- 400 g mandelmassa
- 4 ägg
- 50 g mörk choklad
Glasyr
- 150 g mörk choklad
- 2 msk neutral olja
Dekor
- Marsipankycklingar eller små godisägg
Gör så här:
- Riv mandelmassan grovt direkt i en bunke. Rör i ett ägg i taget och rör kraftigt så att smeten blir porös.
- Blanda i grovt hackad choklad.
- Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
- Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Kakan ska inte vara helt torr inuti.
- Lossa kakan och ta ur den ur formen.
- Smält choklad och olja över vattenbad och rör om. Bred den över och runtom den varma kakan.
- Låt kakan kallna, men ställ den inte i kyl
- Dekorera tårtan med små marsipankycklingar eller godisägg.
- Servera med löst vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar