söndag 12 april 2015

Wienerschnitzel





En klassiker! Här serverar jag den på svenskt sätt med ansjovis och kapris. I Österrike serveras en rejäl citronklyfta och inget annat.

2 portioner

  • 2 skivor kalvinnanlår (eller fläskinnanlår om du inte får tag i kalv) à ca 200 g
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1½ dl ströbröd
  • smör och rapsolja till stekning
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 rejäla skivor citron
  • 2 tsk kapris

Gör så här:

  1. Banka köttet lövbiffstunt mellan plastpåsar. Använd en kastrull eller kavel att banka med.
  2. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik.
  3. Salta och peppra köttskivorna och vänd dem först i mjölet, därefter i ägget och sist i ströbrödet. Se till att köttet är väl täckt med paneringen. Låt de panerade köttskivorna vila före stekning så att de torkar lite.
  4. Stek köttet på medelvärme i smör och olja blandat (det går åt mer fett än du tror).
  5. Lägg en skiva citron på varje schnitzel. Toppa citronen med ansjovis och kapris.
  6. Servera tillsammans med råstekt potatis och små kokta ärter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar