En klassiker! Här serverar jag den på svenskt sätt med ansjovis och kapris. I Österrike serveras en rejäl citronklyfta och inget annat.
2 portioner
- 2 skivor kalvinnanlår (eller fläskinnanlår om du inte får tag i kalv) à ca 200 g
- salt
- nymalen svartpeppar
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1½ dl ströbröd
- smör och rapsolja till stekning
- 4 ansjovisfiléer
- 2 rejäla skivor citron
- 2 tsk kapris
Gör så här:
- Banka köttet lövbiffstunt mellan plastpåsar. Använd en kastrull eller kavel att banka med.
- Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik.
- Salta och peppra köttskivorna och vänd dem först i mjölet, därefter i ägget och sist i ströbrödet. Se till att köttet är väl täckt med paneringen. Låt de panerade köttskivorna vila före stekning så att de torkar lite.
- Stek köttet på medelvärme i smör och olja blandat (det går åt mer fett än du tror).
- Lägg en skiva citron på varje schnitzel. Toppa citronen med ansjovis och kapris.
- Servera tillsammans med råstekt potatis och små kokta ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar