Bra rätt om du har lite rökt lax kvar från påskbordet!
3portioner
- 200 g färska lasagneplattor
- 200 g kallrökt lax
- 1 burk ricotta
- 150 g frusen bladspenat, tinad
- salt och nymalen svartpeppar
Sås
- 2 dl mellangrädde
- 1½ dl torrt vitt vin
- 2 msk koncentrerad fiskfond/kycklingfond
- maizena
- salt och nymalen vitpeppar
- riven parmesanost att strö över
Bara sås och parmesan på, sen klart för ugnen |
Gör så här:
- Smörj en ugnsform. Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop ricotta och spenat. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
- Lägg en sträng av blandningen längs kortsidan av pastaplattorna. Lägg tunna skivor eller tärningar av lax över fyllningen och rulla ihop. Lägg rullarna tätt i en trång form.
- Koka ihop grädde, vin och fond. Smaksätt med salt och peppar. Red av med lite maizena utrört i vatten.
- Häll såsen över pastarullarna och toppa med riven parmesan.
- Gratinera mitt i ugnen cirka 25 minuter.
- Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar