Passar bra på påskbordet eller som en huvudrätt - i så fall i större bitar.
10 bufféportioner
- 500 g skinn- och benfri laxfilé
Lag
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1½ l vatten
- 1 dl vitvinsvinäger
- 2 msk salt
- 5 hela kryddpepparkorn
- 2 hela vitpepparkorn
- 1 lagerblad
- 2 dillkvistar
Gör så här:
- Skär laxfilén i kuber (ca3 cm sida) och lägg dem i en form med hög kant.
- Skala och skär lök och morot i skivor. Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 15 minuter.
- Sila lagen över den okokta fisken - se till att fisken täcks ordentligt.
- Täck med smörpapper och låt fisken dra cirka 8 minuter.
Grön sås
- 200 g fryst hackad spenat
- 1 dl majonnäs (gärna hemgjord)
- 2 dl gräddfil
- 1 riven vitlöksklyfta
- ½ dl hackade örtkryddor (t. ex. persilja, dill, basilika, timjan)
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Tina spenaten och krama ur den.
- Blanda spenaten med resten av ingredienserna
- Smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar