Skånsk senapsås sätter smak på den milda torsken. |
4 portioner
- 8 hg stor torskfilé
- 1 l vatten
- 2 lagerblad
- 6 vitpepparkorn
- 1 skivad gul lök
- 1 msk salt
- 150 g förvällda kantareller
- salt och nymalen vitpeppar
- smör att steka i
Senapssås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl standardmjölk
- 1 dl grädde
- salt och nymalen vitpeppar
- 2 msk skånsk grovmalen senap
- 2 msk finskuren gräslök
Gör så här:
- Koka upp vattnet med kryddorna, saltet och löken.
- Smält smöret till såsen och blanda ner mjölet. Späd med mjölk och grädde. Låt såsen koka några minuter. Smaksätt med salt och vitpeppar och senap. Rör i gräslöken precis före servering.
- Fräs svampen i smör. Salta och peppra och håll svampen varm.
- Lägg torsken i det kokande vattnet. Sjud en minut och drag kastrullen från värmen. Låt torsken dra i 5 minuter.
- Servera fisken med kokt potatis, den frästa svampen och senapssåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar