tisdag 14 april 2015

Kokt torsk med skånsk senapssås


Skånsk senapsås sätter smak på den milda torsken.



4 portioner

  • 8 hg stor torskfilé
  • 1 l vatten
  • 2 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 skivad gul lök
  • 1 msk salt
  • 150 g förvällda kantareller
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör att steka i

Senapssås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl standardmjölk
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 msk skånsk grovmalen senap
  • 2 msk finskuren gräslök

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet med kryddorna, saltet och löken.
  2. Smält smöret till såsen och blanda ner mjölet. Späd med mjölk och grädde. Låt såsen koka några minuter. Smaksätt med salt och vitpeppar och senap. Rör i gräslöken precis före servering.
  3. Fräs svampen i smör. Salta och peppra och håll svampen varm.
  4. Lägg torsken i det kokande vattnet. Sjud en minut och drag kastrullen från värmen. Låt torsken dra i 5 minuter.
  5. Servera fisken med kokt potatis, den frästa svampen och senapssåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar