måndag 27 april 2015

Gnocchi med svamp och valnötter



Potatispasta finns färsk i kyldisken. Ta en bra genväg och fixa en snabb middag - meat-free Monday.

2 portioner

  • 1 påse färsk gnocchi
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g färska skogschampinjoner
  • några grovt krossade valnötter
  • smör och olivolja att steka i
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • ½ kruka basilika
  • nyriven parmesan att strö över

Gör så här:

  1. Koka potatispastan i saltat vatten.
  2. Skiva vitlök och champinjoner. Stek dem gyllenbruna i smör och olivolja. Låt valnötterna fräsa med mot slutet. Ställ åt sidan.
  3. Stek den kokta pastan i smör och olivolja. Blanda ner svampblandningen och smaksätt med salt och peppar.
  4. Strimla basilikan grovt och blanda ner i pastan. Strö över parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar