fredag 1 maj 2015

Chokladmousse med jordgubbar



Lätt att förbereda - står klar i kylen i väntan på servering!



Detta blev desserten på valborgsmässoafton - en krämig chokladmousse med ekologiska spanska jordgubbar i väntan på de svenska. Menyn för övrigt var vit sparris med hollandaise och citronkyckling med oliver, recept finns sedan tidigare här på bloggen. En härlig vårmeny!



4 portioner

  • 125 g mörk choklad, 70 %
  • 2 äggulor
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 4 msk espresso
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl grädde
  • jordgubbar och mynta eller citronmeliss att garnera med
  • lite rörsocker strö att strö över

Gör så här:

    1. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner äggulor, apelsinskal, kaffe och florsocker. Låt svalna.
    2. Vispa grädden lätt och vänd ner i chokladsmeten.
    3. Häll upp i 4 serveringsglas,
    4. Ställ in moussen i kylen och låt den stelna minst en timme.
    5. Garnera med några färska jordgubbar, mynta och strö över lite rörsocker.

Förrätt


 
    Huvudrätt






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar