Lätt att förbereda - står klar i kylen i väntan på servering! |
Detta blev desserten på valborgsmässoafton - en krämig chokladmousse med ekologiska spanska jordgubbar i väntan på de svenska. Menyn för övrigt var vit sparris med hollandaise och citronkyckling med oliver, recept finns sedan tidigare här på bloggen. En härlig vårmeny!
4 portioner
- 125 g mörk choklad, 70 %
- 2 äggulor
- 2 tsk rivet apelsinskal
- 4 msk espresso
- 3 msk florsocker
- 3 dl grädde
- jordgubbar och mynta eller citronmeliss att garnera med
- lite rörsocker strö att strö över
Gör så här:
- Smält chokladen över vattenbad. Rör ner äggulor, apelsinskal, kaffe och florsocker. Låt svalna.
- Vispa grädden lätt och vänd ner i chokladsmeten.
- Häll upp i 4 serveringsglas,
- Ställ in moussen i kylen och låt den stelna minst en timme.
- Garnera med några färska jordgubbar, mynta och strö över lite rörsocker.
Förrätt |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar