tisdag 19 maj 2015

Makaronipudding

Gammal rätt i gammal form - nostalgi!
 


Innan vi fick alla våra pastasorter fanns bara makaroner i Sverige. Makaronipudding var en tidig favorit och idag kände jag plötsligt att det skulle vara gott igen!

4 portioner

  • 3 dl makaroner
  • salt till kokvattnet
  • 1 pkt bacon
  • 1 liten gul lök
  • lite smör att steka i
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt och nymalen vitpeppar
  • ½ dl riven lagrad ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka makaronerna i rikligt med saltat vatten 2 min kortare tid än vad som står på förpackningen. Häll upp i durkslag och spola av med kallt vatten.
  3. Skär bacon i strimlor, hacka lök och stek alltsammans i lite smör.
  4. Vispa samman ägg och mjölk och smaka av med lite salt och vitpeppar.
  5. Blanda makaroner, bacon och lök i en ugnsform och häll äggblandingen över. Strö på riven ost.
  6. Grädda ca 35 minuter.
  7. Servera med en blandad sallad och eventuellt lite ketchup.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar