onsdag 20 maj 2015

Frukostbullar med fikon och aprikoser

Bullar fulla med frukt

 

 

Ingredienser till 15 bullar

  • 8 torkade fikon
  • 2½ dl blandade nötter
  • 10 torkade aprikoser
  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 12 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Mixa fikon och hälften av nötterna ganska fint i en matberedare.  Hacka resten av nötterna och aprikoserna grovt.
  2. Smula jästen i degblandarens skål och häll över vattnet. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt fikon, nötter, aprikoser och nästan allt mjölet. Arbeta 5 minuter i maskin, tillsätt saltet och kör degen ytterligare en minut. Strö lite mjöl över degen, plasta bunken och låt degen jäsa 1 timme.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dra ut den till en rektangel - knåda inte! Strö mjöl över degen och dela den i 15 bitar med en degskrapa. Ställ bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 45 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  4. Grädda mitt i ugnen knappt 15 minuter. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar