Frukostbullar med fikon och aprikoser
|
Bullar fulla med frukt |
Ingredienser till 15 bullar
- 8 torkade fikon
- 2½ dl blandade nötter
- 10 torkade aprikoser
- 25 g jäst
- 5 dl kallt vatten
- 12 dl vetemjöl special
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Mixa fikon och hälften av nötterna ganska fint i en matberedare. Hacka resten av nötterna och aprikoserna grovt.
- Smula jästen i degblandarens skål och häll över vattnet. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt fikon, nötter, aprikoser och nästan allt mjölet. Arbeta 5 minuter i maskin, tillsätt saltet och kör degen ytterligare en minut. Strö lite mjöl över degen, plasta bunken och låt degen jäsa 1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dra ut den till en rektangel - knåda inte! Strö mjöl över degen och dela den i 15 bitar med en degskrapa. Ställ bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 45 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
- Grädda mitt i ugnen knappt 15 minuter. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar