onsdag 6 maj 2015

Stekt makrill med gräddkokt bladspenat




Ett säkert vårtecken! Makrillen har gått till och är nu som allra bäst. Spenaten kan ersättas med grönkål eller svartkål.


2 portioner

  • 4 små makrillfiléer
  • salt
  • vetemjöl att vända filéerna i
  • neutral olja och smör att steka i

Gräddkokt bladspenat

  • 250 g bladspenat (fryst)
  • 1 msk smör
  • 1½ dl grädde av valfri fetthalt
  • nyriven muskot
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Salta fiskfiléerna och vänd dem i lite vetemjöl. Stek på medelvärme i smör och olja.
  2. Tina spenaten och krama ur vattnet. Fräs spenaten i smör under omrörning. Häll på grädden och låt koka i 3-4 minuter. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.
  3. Servera fisken och spenaten med nykokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar