Ett säkert vårtecken! Makrillen har gått till och är nu som allra bäst. Spenaten kan ersättas med grönkål eller svartkål.
2 portioner
- 4 små makrillfiléer
- salt
- vetemjöl att vända filéerna i
- neutral olja och smör att steka i
Gräddkokt bladspenat
- 250 g bladspenat (fryst)
- 1 msk smör
- 1½ dl grädde av valfri fetthalt
- nyriven muskot
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Salta fiskfiléerna och vänd dem i lite vetemjöl. Stek på medelvärme i smör och olja.
- Tina spenaten och krama ur vattnet. Fräs spenaten i smör under omrörning. Häll på grädden och låt koka i 3-4 minuter. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.
- Servera fisken och spenaten med nykokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar