tisdag 12 maj 2015

Torskrygg med gräddkokt grönkål




Lättrimma torsken innan du bakar den i ugnen så blir den fast och skivig,'

2 portioner

  • 350 g torskrygg utan skinn
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja till formen


Låt grönkålen koka samman med grädden

Grönkål

  • 100 g färsk grönkål
  • 1½dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 dl riven parmesanost
  • olivolja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Dela torsken i 2 bitar och salta väl. Låt torsken stå och snabbrimma i minst 15 minuter. Sätt ugnen på 140 grader. Torka av fisken och mal över lite svartpeppar. Lägg fisken i en ugnsform och ringla lite olivolja över.  Baka av fisken mitt i ugnen cirka 20 minuter till en innertemperatur på 48-50 grader.
  2. Skölj grönkålen noga. Skär bort mittnerven och dela i små bitar.
  3. Fräs kålen i olja tills den faller ihop. Häll över grädden och låt alltsammans koka ihop cirka 10 minuter. Tillsätt riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera fisken på en bädd av grönkål tillsammans med pressad potatis.





 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar