Lättrimma torsken innan du bakar den i ugnen så blir den fast och skivig,'
2 portioner
- 350 g torskrygg utan skinn
- salt
- nymalen svartpeppar
- olivolja till formen
Låt grönkålen koka samman med grädden |
Grönkål
- 100 g färsk grönkål
- 1½dl grädde av valfri fetthalt
- 1 dl riven parmesanost
- olivolja att fräsa i
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Dela torsken i 2 bitar och salta väl. Låt torsken stå och snabbrimma i minst 15 minuter. Sätt ugnen på 140 grader. Torka av fisken och mal över lite svartpeppar. Lägg fisken i en ugnsform och ringla lite olivolja över. Baka av fisken mitt i ugnen cirka 20 minuter till en innertemperatur på 48-50 grader.
- Skölj grönkålen noga. Skär bort mittnerven och dela i små bitar.
- Fräs kålen i olja tills den faller ihop. Häll över grädden och låt alltsammans koka ihop cirka 10 minuter. Tillsätt riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken på en bädd av grönkål tillsammans med pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar