En gammal klassiker! |
Som barn gillade jag inte alls detta, men den hårda sältan tillsammans med den söta löken gör det här till en snabb vardagsrätt för vuxna.
2 portioner
- 4 salta, urvattnade sillfiléer (finns att köpa urvattnade och klara)
- ½ dl ströbröd
- smör att steka i
- 1 liten tunt skivad gul lök
- ½ tsk strösocker
- 1 dl mellangrädde
- ½ dl mjölk
- nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Skölj av och panera sillfiléerna i ströbrödet och ställ åt sidan
- Bryn smör i en stekpanna och lägg i löken. Tillsätt sockret så att löken blir gyllenbrun. Stek cirka 5 minuter och ta upp löken på ett fat.
- Torka ur stekpannan och bryn lite nytt smör. Lägg i sillfiléerna och stek cirka 2 minuter på varje sida på medelvärme. Lägg tillbaka löken.
- Häll på grädden blandad med mjölken och koka ihop några minuter. Mal några varv vitpeppar över.
- Servera med skalpotatis, t ex mandelpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar