onsdag 13 maj 2015

Indisk köttfärsgryta




Köttfärs är tacksamt att variera på alla möjliga sätt - här lite indisk touch!

4 portioner

  • 5 hg nötfärs
  • ½ strimlad purjolök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 50 g hackade torkade aprikoser
  • 50 g hackad torkad ingefära
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 msk curry (styrka efter smak)
  • 1 tsk garam masala
  • chiliflakes efter smak
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 dl röda linser
  • salt
  • rapsolja att steka i

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en stekgryta. Fräs purjolök och vitlök någon minut.
  2. Tillsätt färs och kryddor. Fräs tills färsen är smulig och fått färg.
  3. Rör ner aprikoser, ingefära, russin, linser och crème fraiche. Låt koka under lock i 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och chili flakes och späd eventuellt med lite vatten om du vill ha en tunnare gryta.
  5. Servera med kokt ris, naanbröd, chutney, raita och salta cashewnötter (recept på bröd, äppelchutney och raita finns här på bloggen).

Tillbehör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar