Köttfärs är tacksamt att variera på alla möjliga sätt - här lite indisk touch!
4 portioner
- 5 hg nötfärs
- ½ strimlad purjolök
- 3 hackade vitlöksklyftor
- 50 g hackade torkade aprikoser
- 50 g hackad torkad ingefära
- 1 dl sultanrussin
- 1 msk curry (styrka efter smak)
- 1 tsk garam masala
- chiliflakes efter smak
- 1 burk crème fraiche
- 1 dl röda linser
- salt
- rapsolja att steka i
Gör så här:
- Hetta upp oljan i en stekgryta. Fräs purjolök och vitlök någon minut.
- Tillsätt färs och kryddor. Fräs tills färsen är smulig och fått färg.
- Rör ner aprikoser, ingefära, russin, linser och crème fraiche. Låt koka under lock i 10 minuter.
- Smaka av med salt och chili flakes och späd eventuellt med lite vatten om du vill ha en tunnare gryta.
- Servera med kokt ris, naanbröd, chutney, raita och salta cashewnötter (recept på bröd, äppelchutney och raita finns här på bloggen).
Tillbehör |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar