En alldeles vanlig tisdag efter alla helger. Då får det bli fisk till middag. En bit stekt torskfilé med ärtpuré och skirat smör blir fint. En hög med färskriven pepparrot piggar upp! Vill man så serverar man lite kokt potatis till, men det är inte nödvändigt.
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g torskfilé
- salt och nymalen vitpeppar
- smör att steka i
Ärtpuré
- 4 dl gröna ärter, frysta
- ½ dl crème fraiche
- salt
- 1 msk riven pepparrot
Tillbehör
- ½ dl nyriven pepparrot
- 40 g smör som skiras
- citronklyftor
- ev några nykokta potatisar
- 200 g färska räkor (eller så mycket du önskar)
Gör så här:
- Skala räkorna och låt dem stå i kylen fram till serveringen.
- Koka ärterna mjuka i lättsaltat vatten och låt dem rinna av. Mixa tillsammans med crème fraiche, salt och pepparrot. Ställ åt sidan och håll varmt.
- Smält smöret i en kastrull. Låt vila en liten stund så att bottensatsen sjunker. Häll över i en liten kanna utan att ta med bottensatsen.
- Salta och peppra fisken. Stek någon minut per sida i lite smör. Lägg upp fisken på två tallrikar med en hög räkor och en hög nyriven pepparrot ovanpå.
- Servera fisken tillsammans med ärtpuré, smör, citronklyftor och eventuellt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar