Helstekt rödspätta är en av mina favoriter. När man steker på benet finns all den goda smaken kvar. Här lyxar jag till det med Skagenröra och stenbitsrom på toppen.
2 portioner
- 2 st flådda rödspättor
- ½ dl vetemjöl
- ½ dl ströbröd
- salt och nymalen vitpeppar
- smör att steka i
Skagenröra
- 300 g räkor med skal
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 2 msk finhackad dill
Topping
- 2 msk stenbitsrom
Tillbehör
- kokt delikatesspotatis
- citronklyftor
Gör så här:
- Skala och grovhacka räkorna. Rör samman crème fraiche och majonnäs. Blanda ner dill och räkorna i majonnäsröran.
- Blanda mjöl och ströbröd med salt och peppar. Vänd spättorna i blandningen. Stek fisken i smör, ös med smöret under stekningen.
- Lägg spättorna på varma tallrikar. Toppa med skagenröra och stenbitsrom. Servera med delikatesspotatis och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar