onsdag 10 januari 2018

Potatisbullar med rödkål



Rester av pressad potatis och rödkål i kylen, det får bli en variant på potatisbullar till lunch. Servera med en grönsallad och lite myntayoghurt!

Ingredienser till 3 portioner

  • ca 400 g pressad potatis
  • 2 ägg
  • 2-3 dl finhackad rödkål (kör gärna i matberedaren)
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och nymalen vitpeppar

Myntayoghurt

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk torkad mynta

Gör så här:

  1. Börja med yoghurten. Blanda samman ingredienserna och ställ i kylen fram till serveringen.
  2. Blanda ihop ingredienserna till potatisbullarna, Bryn smör i en stekpanna och klicka ut potatissmet som du plattar ut något. Stek på båda sidor ett par minuter så att bullarna blir gyllenbruna. Servera med en grönsallad och myntayoghurt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar