Rester av pressad potatis och rödkål i kylen, det får bli en variant på potatisbullar till lunch. Servera med en grönsallad och lite myntayoghurt!
Ingredienser till 3 portioner
- ca 400 g pressad potatis
- 2 ägg
- 2-3 dl finhackad rödkål (kör gärna i matberedaren)
- 2 msk vetemjöl
- salt och nymalen vitpeppar
Myntayoghurt
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 msk mango chutney
- 1 tsk torkad mynta
Gör så här:
- Börja med yoghurten. Blanda samman ingredienserna och ställ i kylen fram till serveringen.
- Blanda ihop ingredienserna till potatisbullarna, Bryn smör i en stekpanna och klicka ut potatissmet som du plattar ut något. Stek på båda sidor ett par minuter så att bullarna blir gyllenbruna. Servera med en grönsallad och myntayoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar