Lite julskinka och grönkål kvar? Tillsammans med lite riven julost och en äggstanning har du en perfekt lunch efter jul! Länge leve resterna!
Ingredienser till 2 portioner
- 4 ägg
- ½ dl standardmjölk
- 100 g riven ost
- 150 g grönkål (utan mittnerv)
- ½ rödlök
- 200 g julskinka i strimlor
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner osten, salta och peppra.
- Dela grönkålen i mindre bitar och fräs den tillsammans med tunt strimlad rödlök i lite smör i en stekpanna som tål att stå i ugnen.
- Tillsätt skinkan och fräs ytterligare någon minut.
- Häll i äggblandningen och rör försiktigt. Fös äggstanningen mot mitten.
- När frittatan börjat stelna gräddas den klar mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Servera med lite färsk sallad, t.ex. rödkålssallad med granatäpple.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar