söndag 24 maj 2015

Kycklingfilé fylld med ramslök


Fylld kycklingfilé som serveras med pasta och ärtsås



2 portioner

  • 300 g kycklingbröstfilé
  • 1 dl riven västerbottensost
  • rivet skal av ½ citron
  • några finskurna blad färsk ramslök eller 1 msk torkad
  • salt och nymalen svartpeppar

Ärtsås

  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ finhackad morot
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl gröna ärter (frysta)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skiva filéerna tunt. (Eller använd de tunna kycklingschnitzlar som finns att köpa.) Lägg ut ett stort ark folie och lägg plastfilm över. Lägg de tunna kycklingskivorna tätt. Salta och peppra. Lägg ut en sträng med ost, ramslök och citronskal. Rulla ihop plastfilmen och därefter folien.
  2. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Ta bort folie och plastfilm. Stek rullarna i lite smör så att de får fin färg och blir genomgräddade. Låt vila en stund och skär upp i skivor.
  3. Fräs schalottenlök, vitlök och morot i smör utan att det tar färg. Häll i vin, fond och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter. Häll i grädde, senap och ärter. Låt koka upp. Mixa såsen slät med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med nykokt tagliatelle (gärna hemgjord).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar