söndag 3 maj 2015

Kantarellfylld lövbiff med dijonsenap




Söndagsmiddag med lövbiff och svamp serverad med ugnrostade halvor av mandelpotatis. Till förrätt hittade jag en liten burk vaktelterrin i kylskåpet. På en skiva stekt bröd tillsammans med min rödlöksmarmelad, några oliver, cornichons och syltlök blev det riktigt gott och festligt.


2 portioner

  • 4 skivor lövbiff
  • 1 schalottenlök
  • 1 burk kantareller
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1½ dl grädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • ½ tsk torkad dragon


Gör så här:

  1. Hacka löken fint och hacka svampen grovt. Fräs i lite smör och tillsätt dijonsenapen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bred ut lövbiffarna på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg svampfräsen på biffarna och vik ihop. Fäst ihop med tandpetare.
  3. Stek  biffarna i smör i en het panna. Ta upp och ställ åt sidan. Ta bort tandpetarna.
  4. Häll  grädde och soja i stekpannan och låt koka ihop någon minut. Smula ner dragon. Lägg ner biffarna i såsen och se till allt blir varmt.
  5. Servera med mandelpotatishalvor som rostats i ugnen.

Förrätt efter hopplock i kylskåpet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar