Söndagsmiddag med lövbiff och svamp serverad med ugnrostade halvor av mandelpotatis. Till förrätt hittade jag en liten burk vaktelterrin i kylskåpet. På en skiva stekt bröd tillsammans med min rödlöksmarmelad, några oliver, cornichons och syltlök blev det riktigt gott och festligt.
2 portioner
- 4 skivor lövbiff
- 1 schalottenlök
- 1 burk kantareller
- 2 tsk dijonsenap
- salt och nymalen svartpeppar
- 1½ dl grädde
- 1 msk kinesisk soja
- ½ tsk torkad dragon
Gör så här:
- Hacka löken fint och hacka svampen grovt. Fräs i lite smör och tillsätt dijonsenapen. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut lövbiffarna på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg svampfräsen på biffarna och vik ihop. Fäst ihop med tandpetare.
- Stek biffarna i smör i en het panna. Ta upp och ställ åt sidan. Ta bort tandpetarna.
- Häll grädde och soja i stekpannan och låt koka ihop någon minut. Smula ner dragon. Lägg ner biffarna i såsen och se till allt blir varmt.
- Servera med mandelpotatishalvor som rostats i ugnen.
Förrätt efter hopplock i kylskåpet! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar