Klassisk spaghetti med köttfärssås bolognese är alltid lika uppskattat av gammal som ung.
4 portioner
- 3 hg nötfärs
- 1 pkt bacon
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 stjälkar blekselleri
- 2 morötter
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater av god kvalitet
- 1 nypa strösocker
- 5 soltorkade tomater i olja
- 1½ dl rött vin
- 2 tsk torkad oregano
- ½ kruka basilika
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att steka i
- nyriven parmesanost att toppa med
Gör så här:
- Strima bacon och soltorkade tomater. Finhacka lök och vitlök. Hacka selleri och morötter.
- Stek färsen smulig i olivolja i en stekgryta tills den är ordentligt brynt. Blanda ner övriga hackade ingredienser. Fräs några minuter.
- Tillsätt tomatpuré, och vin. Låt puttra ett par minuter och tillsätt tomater, en nypa socker och örter. Smaka av med salt och peppar. Koka långsamt i ca 45 minuter. Smaka av med ytterligare salt och peppar.
- Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet. Blanda pasta och köttfärssås i en stor serveringsskål. Lägg fram parmesan och ett rivjärn så att var och en kan riva osten över tallriken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar