tisdag 5 maj 2015

Spaghetti bolognese




Klassisk spaghetti med köttfärssås bolognese är alltid lika uppskattat av gammal som ung.

4 portioner

  • 3 hg nötfärs
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2 morötter
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater av god kvalitet
  • 1 nypa strösocker
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 1½ dl rött vin
  • 2 tsk torkad oregano
  • ½ kruka basilika
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att steka i
  • nyriven parmesanost att toppa med

Gör så här:

  1. Strima bacon och soltorkade tomater. Finhacka lök och vitlök. Hacka selleri och morötter.
  2. Stek färsen smulig i olivolja i en stekgryta tills den är ordentligt brynt. Blanda ner övriga hackade ingredienser. Fräs några minuter.
  3. Tillsätt tomatpuré, och vin. Låt puttra ett par minuter och tillsätt tomater, en nypa socker och örter. Smaka av med salt och peppar. Koka långsamt i ca 45 minuter. Smaka av med ytterligare salt och peppar.
  4. Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet. Blanda pasta och köttfärssås i en stor serveringsskål. Lägg fram parmesan och ett rivjärn så att var och en kan riva osten över tallriken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar