En god köttgryta på lövbiff går snabbt att göra. Om du har gott om tid kan du använda en annan köttdel och öka koktiden tills köttet är mört.
4 portioner
- 600 g lövbiff delad i mindre bitar
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk sambal oelek
- 2 krossade vitlöksklyftor
- 1 finhackad gul lök
- 2 msk smör
- 1 röd paprika i grova tärningar
- 1 gul paprika i grova tärningar
- 3 dl vatten
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 1 dl grädde
- 1 dl chilisås av valfri styrka
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Blanda kött, soja, chiliflakes och sambal oelek i en skål och låt marinera cirka 1 timme.
- Stek vitlök och lök i hälften av smöret. Tillsätt paprika och fräs tills det blir mjukt. Ställ åt sidan.
- Fräs det marinerade köttet i resten av smöret och tillsätt vatten, fond, grädde, chilisås och vetemjöl utrört i lite vatten. Tillsätt lök och paprika och låt alltsammans puttra i 5 minuter. Smaka av med salt.
- Servera grytan med kokt basmatiris och lite turkisk yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar