söndag 31 maj 2015

Chiligryta



En god köttgryta på lövbiff går snabbt att göra. Om du har gott om tid kan du använda en annan köttdel och öka koktiden tills köttet är mört.

4 portioner

  • 600 g lövbiff delad i mindre bitar
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 röd paprika i grova tärningar
  • 1 gul paprika i grova tärningar
  • 3 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl grädde
  • 1 dl chilisås av valfri styrka
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Blanda kött, soja, chiliflakes och sambal oelek i en skål och låt marinera cirka 1 timme.
  2. Stek vitlök och lök i hälften av smöret. Tillsätt paprika och fräs tills det blir mjukt. Ställ åt sidan.
  3. Fräs det marinerade köttet i resten av smöret och tillsätt vatten, fond, grädde, chilisås och vetemjöl utrört i lite vatten. Tillsätt lök och paprika och låt alltsammans puttra i 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Servera grytan med kokt basmatiris och lite turkisk yoghurt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar