lördag 30 maj 2015

Inkokt makrill med senapskräm


Servera makrillen med senapskräm



Riktig sommarmat även om sommaren verkar avlägsen just nu. Vi kan i alla fall njuta av garnmakrillen som är som allra finast nu. Att koka in den tar bort den ibland feta smaken av tran som många förknippar med makrill.

3 portioner

  • 1 kg hel pinfärsk makrill
Koka i lag med ättikssprit för fräsch smak

Lag

  • 1 l vatten
  • 2 msk ättikssprit
  • 1 msk salt
  • 1 gul lök skuren i ringar
  • 1 lagerblad
  • 3 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • några dillstjälkar
Crème fraiche smaksatt med senap

Senapskräm

  • 1 burk crème fraiche
  • 1½ msk grov senap
  • 1½ tsk dijonsenap

Gör så här:

  1. Ta ur makrillen och skölj den noga. Skär bort huvud och stjärt. Klipp bort fenor och någon cm av den tunnaste buken. Skär fisken i drygt 5 cm breda bitar.
  2. Koka upp ingredienserna till lagen och lägg i makrillbitarna. Sjud sakta i cirka 10 minuter och låt sedan fisken svalna i lagen under lock.
  3. Vispa upp crème fraiche så att den blir fast. Blanda ner senapen. Smaka eventuellt av med ytterligare senap.
  4. Servera fisken med senapskräm, kokt färskpotatis och en fräsch sallad.
Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar