Servera makrillen med senapskräm |
Riktig sommarmat även om sommaren verkar avlägsen just nu. Vi kan i alla fall njuta av garnmakrillen som är som allra finast nu. Att koka in den tar bort den ibland feta smaken av tran som många förknippar med makrill.
3 portioner
- 1 kg hel pinfärsk makrill
Koka i lag med ättikssprit för fräsch smak |
Lag
- 1 l vatten
- 2 msk ättikssprit
- 1 msk salt
- 1 gul lök skuren i ringar
- 1 lagerblad
- 3 vitpepparkorn
- 5 kryddpepparkorn
- några dillstjälkar
Crème fraiche smaksatt med senap |
Senapskräm
- 1 burk crème fraiche
- 1½ msk grov senap
- 1½ tsk dijonsenap
Gör så här:
- Ta ur makrillen och skölj den noga. Skär bort huvud och stjärt. Klipp bort fenor och någon cm av den tunnaste buken. Skär fisken i drygt 5 cm breda bitar.
- Koka upp ingredienserna till lagen och lägg i makrillbitarna. Sjud sakta i cirka 10 minuter och låt sedan fisken svalna i lagen under lock.
- Vispa upp crème fraiche så att den blir fast. Blanda ner senapen. Smaka eventuellt av med ytterligare senap.
- Servera fisken med senapskräm, kokt färskpotatis och en fräsch sallad.
Smaklig spis! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar