söndag 21 september 2014

Fransk äppelkaka


Fransk äppelkaka - en höstdessert


Kombinationen av äpplen och mandelmassa gör den här desserten riktigt god. Servera med löst vispad grädde!

6 portioner

  • 5 syrliga äpplen
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 4 hg grovt riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • saft och rivet skal av 1 citron
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • smör till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsfast form.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Bred ut klyftorna i formen.
  3. Rör smöret mjukt och tillsätt riven mandelmassa och äggen ett i sänder. Tillsätt den hackade mandeln, citronzest och saft. Bred smeten över äpplena.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 60 minuter.

En klick lösvispad grädde avslutar desserten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar