|
Fransk äppelkaka - en höstdessert |
Kombinationen av äpplen och mandelmassa gör den här desserten riktigt god. Servera med löst vispad grädde!
6 portioner
- 5 syrliga äpplen
- 150 g rumsvarmt smör
- 4 hg grovt riven mandelmassa
- 3 ägg
- saft och rivet skal av 1 citron
- 1 dl grovt hackad mandel
- smör till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsfast form.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Bred ut klyftorna i formen.
- Rör smöret mjukt och tillsätt riven mandelmassa och äggen ett i sänder. Tillsätt den hackade mandeln, citronzest och saft. Bred smeten över äpplena.
- Grädda mitt i ugnen cirka 60 minuter.
|
En klick lösvispad grädde avslutar desserten |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar