måndag 15 september 2014

Röd linssoppa med myntayoghurt




En kryddstark soppa som leder tankarna till Indien. Servera med ett gott bröd, t. ex. mitt mjuka tunnbröd







4 portioner

  • 2 hackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 dl röda linser
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 12 dl vatten
  • saften av en citron
  • salt





Myntayoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • rivet skal av en citron
  • 1 msk finhackade myntablad
  • salt och nymalen svartpeppar



Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till myntayoghurten och låt den stå och mogna i kylskåpet medan du gör soppan.
  2. Fräs lök- och vitlökhack i rapsoljan utan att det tar färg.
  3. Tillsätt linser och kryddor.
  4. Späd med fond, vatten och citronsaft och låt soppan koka på låg värme cirka 15 minuter.
  5. Smaka av med lite salt.
  6. Servera soppan toppad med en klick myntayoghurt.

Myntan står frisk och grön på balkongen!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar