En kryddstark soppa som leder tankarna till Indien. Servera med ett gott bröd, t. ex. mitt mjuka tunnbröd
4 portioner
- 2 hackade gula lökar
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 3 dl röda linser
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk chiliflakes
- 2 tsk paprikapulver
- 3 msk koncentrerad grönsaksfond
- 12 dl vatten
- saften av en citron
- salt
Myntayoghurt
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 rivna vitlöksklyftor
- rivet skal av en citron
- 1 msk finhackade myntablad
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Blanda ingredienserna till myntayoghurten och låt den stå och mogna i kylskåpet medan du gör soppan.
- Fräs lök- och vitlökhack i rapsoljan utan att det tar färg.
- Tillsätt linser och kryddor.
- Späd med fond, vatten och citronsaft och låt soppan koka på låg värme cirka 15 minuter.
- Smaka av med lite salt.
- Servera soppan toppad med en klick myntayoghurt.
Myntan står frisk och grön på balkongen! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar