Kyckling med tomater, oliver och basilika |
Den här kycklinggrytan har jag lagt ut på Mitt Kök, och där har många sparat receptet. Ett bra recept på en bra råvara, kycklinglårfilé. Enkelt och snabbt med smaksatt crème fraiche. Receptet går bra att dubbla och flerdubbla beroende på hur många hungriga ni är. Servera med pasta, gärna ravioli fylld med spenat och ricotta.
2 portioner
- 350 g kycklinglårfilé
- 1 finhackad gul lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 6 soltorkade tomater, hackade
- 1 burk crème fraiche, tomat och basilika
- 15 urkärnade kalamataoliver
- salt och nymalen svartpeppar
- ½ kruka basilika, finskuren
- smör att steka i
Gör så här:
- Putsa lårfiléerna och dela dem i mindre bitar.
- Fräs lök och vitlök i lite smör och tillsätt kycklingen. Salta och peppra och låt alltsammans bryna en strund.
- Tilsätt tomater och crème fraiche. Låt alltsammans puttra cirka 15 minuter. Kontrollera att kycklingen blivit genomstekt.
- Tillsätt oliver och basilika. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten om du tycker såsen är för tjock.
Servera t.ex. med pasta fylld med ricotta och spenat. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar