måndag 29 september 2014

Äppelchutney



En kryddig chutney på höstens äpplen. Passar bra till lamm, kyckling eller griskött. Testa den till min indiska kyckling!


Ingredienser:

  • 2 gula lökar
  • 1 kg syrliga äpplen
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 3 dl socker
  • 1 dl sultanrussin (kan uteslutas)
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1½ tsk mald ingefära
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3/4 tsk salt

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken grovt. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i småbitar. Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Låt allt koka under lock i 10 minuter. Rör om då och då.
  2. Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök. Fortsätt koka cirka 30 minuter med locket på glänt. Rör om då och då.
  3. Häll upp på rena och varma burkar. Sätt på lock direkt. Förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar