En kryddig chutney på höstens äpplen. Passar bra till lamm, kyckling eller griskött. Testa den till min indiska kyckling!
Ingredienser:
- 2 gula lökar
- 1 kg syrliga äpplen
- 2 dl äppelcidervinäger
- 3 dl socker
- 1 dl sultanrussin (kan uteslutas)
- 1 tsk gula senapsfrön
- 1½ tsk mald ingefära
- 3 krossade vitlöksklyftor
- 1 krm cayennepeppar
- 1 tsk chiliflakes
- 3/4 tsk salt
Gör så här:
- Skala och hacka löken grovt. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i småbitar. Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Låt allt koka under lock i 10 minuter. Rör om då och då.
- Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök. Fortsätt koka cirka 30 minuter med locket på glänt. Rör om då och då.
- Häll upp på rena och varma burkar. Sätt på lock direkt. Förvara svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar