söndag 28 september 2014

Indisk kyckling


Idag blir det söndagmiddag med inspiration från Indien. Till förrätt blir det Aloo Tikki med Raita, en smakrik förrätt gjord på potatis och gröna ärter. Tillsammans med förrätten serveras en svalkande Raita, en yoghurtsås med mynta. Därefter blir det en kycklinggryta med ris och naanbröd.
 
 
 



En kycklinggryta med curry och indiska smaker. Servera med chutney, Raita, naanbröd och basmatiris.

4 portioner

  • 1 kyckling (ca 1,5 kg)
  • 3 gula lökar
  • 12 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad (helst färska)
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 syrligt äpple
  • 3 msk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk chutney
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 dl grädde
  • starkt paprikapulver, torkad ingefära, chiliflakes
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt och nymalen svartpeppar


Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar. (Spara skrovet till en kycklingbuljong senare - lägg i frysen.) Koka upp i vatten så att det täcker kycklingdelarna. Skumma och tillsätt en lök i skivor, vitpepparkorn, lagerblad och fond. Koka i 30 minuter. Ta upp kycklingen och sila buljongen. Spara cirka 5 dl till grytan.
  2. Hacka resterande lökar och vitlök och fräs i smör. Tillsätt äpplet skalat, urkärnat och finhackat. Pudra över curry och låt fräsa med en stund. Pudra över mjöl, tillsätt chutney och soja. Rör om ordentligt och blanda ner den sparade buljongen. Rör om hela tiden. Tillsätt grädden och låt såsen koka i 20 minuter.
  3. Smaka av med kryddorna. Lägg ner kycklingen och hetta upp alltsammans.
  4. Servera med basmatiris, chutney, Raita och naanbröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar