söndag 28 september 2014

Aloo Tikki med Raita

Aloo Tikki, en smakrik potatisbulle med ärtfyllning






2 portioner

  • 3 kokta kalla potatisar
  • salt, svartpeppar och gurkmeja
  • 1 tsk olja
  • olja att steka i

Fyllning

  • ½ dl kokta ärter
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 krm garam masala
  • salt
  • chiliflakes


 

 

 

 

 

 

 

 

     

Raita

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk chutney
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • salt

Gör så här:

  1. Mosa potatisarna till ett jämt mos med lite olja och smaksätt med salt, peppar och gurkmeja. Mosa de kokta ärterna med en gaffel och blanda i kryddorna.
  2. Tvätta händerna och smörj in dem med matolja. Rulla små bullar av potatismoset. Gör ett litet hål i varje bulle och fyll med ärtfyllningen. Vik ihop kanterna så att fyllningen hålls kvar. Platta till bullarna till 1½ cm tjocka biffar. Stek i olja.
  3. Till Raitan blandas alla ingredienserna och ställs i kylen i väntan på serveringen. Raitan räcker också som tillbehör till huvudrätten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar