Aloo Tikki, en smakrik potatisbulle med ärtfyllning |
2 portioner
- 3 kokta kalla potatisar
- salt, svartpeppar och gurkmeja
- 1 tsk olja
- olja att steka i
Fyllning
- ½ dl kokta ärter
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 2 krm garam masala
- salt
- chiliflakes
Raita
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk chutney
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 msk hackad färsk mynta
- salt
Gör så här:
- Mosa potatisarna till ett jämt mos med lite olja och smaksätt med salt, peppar och gurkmeja. Mosa de kokta ärterna med en gaffel och blanda i kryddorna.
- Tvätta händerna och smörj in dem med matolja. Rulla små bullar av potatismoset. Gör ett litet hål i varje bulle och fyll med ärtfyllningen. Vik ihop kanterna så att fyllningen hålls kvar. Platta till bullarna till 1½ cm tjocka biffar. Stek i olja.
- Till Raitan blandas alla ingredienserna och ställs i kylen i väntan på serveringen. Raitan räcker också som tillbehör till huvudrätten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar